Tuzla (Tuzlanski aerodrom) - Balkan Transfer | Aerodromi Tuzla i Banja Luka – Sarajevo | Sigurno i Pouzdano

Tuzla (Tuzlanski aerodrom)

 

Međunarodni aerodrom Tuzla (TZL) drugi je najveći aerodrom u BiH, i nalazi se 15 kilometara od Tuzle, trećeg najvećeg grada u BiH, te 113 kilometara od glavnog grada Sarajeva.

Iako sa malom i zastarjelom infrastrukturom, aerodrom je doživio buđenje posljednjih godina dolaskom niskobudžetne kompanije Wizzair, koje je ponudila redovne letove za 15-ak destinacija u Evropi. To je privuklo više od 500.000 putnika godišnje, koji dolijeću, ili polijeću sa ovog aerodroma.

Saobraćaj se još uvijek odvija u starom terminalu, te je na samom aerodromu putnicima dostupna samo najosnovnija infrastruktura, uključujući i jedan cafe-restoran. Terminal je vrlo mali, te sa njega polijeće najviše 10 letova dnevno. Nemojte se brinuti da ćete zakasniti, čak i ako stižete samo sat vremena prije leta. Na aerodromu nema bežičnog interneta za putnike.

Važno: Nemojte zaboraviti da se checkirate za vaš let online, jer će vam check-in na aerodromu biti višestruko naplaćen!

Prevoz sa i do aerodroma:

Ne postoji javni prevoz sa Tuzlanskog aerodroma. Putnici mogu koristiti vlastiti automobil, taxi, rent a car, ili usluge kombi prevoza do vrata koje nudi Balkan Transfer. Autobuski prevoz dostupan je iz obližnjeg mjesta Živinice, ili iz Tuzle. Putnici su kao najsigurniju opciju za prevoz do Sarajeva prepoznali kombi prevoz koji nudi Balkan Transfer.