Sarajevo (vaša adresa) | Balkan Transfer | Aerodromi Tuzla i Banja Luka – Sarajevo, Mostar | Sigurno i Pouzdano

Sarajevo (vaša adresa)

 

Ne brinite, nije teško doći do Sarajeva sa Tuzlanskog aerodroma. To je možda i najbolji način da dođete u Sarajevo, s obzirom da možete iskoristiti pogodnosti jeftinih letova u Tuzlu.

Iako Sarajevo nije puno udaljeno od Aerodroma Tuzla (113 kilometara), trenutno nema javnog prevoza koji možete koristiti. Autobusi prema Sarajevu su dostupni iz Tuzle i Živinica, ali da dođete do tamo sa aerodroma, morate platiti taksi. Putnici su stoga kao najbolju opciju prepoznali kombi prevoz Balkan Transfera. Za oko dva i po sata, novim kombijem, stižete na bilo koju adresu u Sarajevu. Isto vrijedi i ako idete iz Sarajeva na Tuzlanski aerodrom.

Sa blizu pola miliona ljudi, turbulentnom prošlošću i bogatom kulturom, Sarajevo je danas moderan i jedinstven evropski glavni grad. Većina smještajnih kapaciteta su u Starom Gradu ili Centru, a za obilazak grada vam ne treba automobil.

Naš savjet: Dok ste u Sarajevu, posjetite Muzej ratnog djetinjstva – dobitnika Muzejske nagrade Vijeća Evrope za 2018. godinu, a ako trebate turističku agenciju, preporučujemo Sarajevo Funky Tours.